Urinevlekken uit je tapijt verwijderen

Urinevlekken uit je tapijt verwijderen

Je kat of hond beslist om een plasje te doen op jouw vloerkleed. Prettig is anders, maar hoe kuis je dit nu op? 

Er bestaat alvast 1 gouden regel voor het bestrijden van urinevlekken op jouw tapijt: wees er snel bij! Je voorkomt zo dat de urine zich opdroogt en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de vloeistof nog maar juist op het vloerkleed ligt.

Stap 1: Deppen met een doek 

Neem een doek en maakt deze nat met lauw water. Voeg er eventueel een druppel sterk verdunde shampoo aan toe. Dep voorzichtig met je doek over de urine. Let op: Wrijf niet met je doek over de urine, maar dep alleen over de vloeistof. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is. 

Stap 2: Lauw water met azijn 

Vervolgens neem je terug een propere doek gedopt in wat lauw water en voeg je hier een aantal druppels azijn aan toe. Dep voorzichtig over de urinevlekken tot het vloerkleed weer droog is.

Stap 3: Even laten drogen

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je over het achtergebleven vocht. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

Stap 4: Geur bestrijden

Eens de vlek uit het vloerkleed verwijderd is, kan het zijn dat de urine nog een geurtje heeft achtergelaten. Deze onaangename geur kan je bestrijden door wat baking soda op het getroffen gebied te strooien. Baking soda neutraliseert de zure urinegeur waardoor deze verwijderd wordt. Laat de baking soda een paar uurtjes inwerken.

Waar ben je naar op zoek?

Bijna van jou