Ronde tapijten zijn helemaal in. Het verandert je interieur in een oogwenk en creëert een zachte uitstraling. Twijfel je nog of een rond vloerkleed in je interieur past? Hier vind je alvast vier redenen waarom een ronde vorm een goed idee is.

1) Organische look

Het is de interieurtrend van 2023: organische vormen. Overal zie je zachte en ronde vormen terugkomen. Een ronde vorm breekt rechte lijnen en geeft rust voor het oogDoor een rond tapijt onder een rechthoekige kast of tafel te leggen, kun je op een laagdrempelige manier experimenteren met verschillende vormen en stijlen.

2) Creëer een geheel

Daarnaast vormt een rond tapijt een visueel middelpunt, het schept een gevoel van harmonie en balans. Wanneer je een grote ruimte hebt, is dit ideaal om samenhorigheid tussen de meubels te creëren. Zie het als een centraal punt waar alle elementen samenkomen.

Tokyo rond vloerkleed

3) Veelzijdigheid

Met rond kun je alle kanten op. Van slaapkamers tot woonkamers en zelfs in keukens of badkamers. In iedere ruimte kun je ze plaatsen.

4) Voor ieder wat wils

Ronde tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en patronen, waardoor je ze kan afstemmen op verschillende decorstijlen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig effen tapijt of een gedurfd patroon, er is een optie die bij je smaak past.

Baku bruin Sisal vloerkleed

Kortom, ronde tapijten zijn een mooie aanvulling op je interieur en bieden een veelzijdigheid van gebruik en stijl. Zie je een rond vloerkleed in je interieur al helemaal zitten? Bekijk hier ons assortiment ronde vloerkleden of laat je vloerkleed op maat maken.

10 april 2023