vloerbedekking of kamerbreed tapijt

Op dit moment is kamerbreed tapijt, ook wel vloerbedekking genoemd, aan een heropleving bezig. En dat vinden wij vrij logisch. Er is toch niets beter dan op je blote voeten door je huis wandelen op een heerlijk zachte ondergrond? Nu, hoe ga je aan de slag bij het kiezen van kamerbreed tapijt en hoe plaats je deze in je huis of appartement? Wij vatten voor je samen waar je aan moet denken bij duurzame vloerbedekking:

Voordelen van duurzame vloerbedekking in huis

Kamerbreed tapijt wordt in leef- en slaapruimtes geplaatst van muur tot muur. Deze techniek gaat al deccenia lang mee en heeft tal van voordelen.

  • Vuil afstotend en stofwerend. Stofdeeltjes gaan niet over heel het huis rondvliegen maar blijven in het vloerkleed zitten. Hierdoor zie je ze niet met het blote oog en hoef je enkel te stofzuigen.
  • Geluidsdempend. Dit is ideaal om de akoestiek in het huis te behouden en is het ook prettig voor de buren.
  • Isolerend. Wollen vloerkleden worden gekenmerkt door hun zachte en warme structuur. Het materiaal zorgt er voor dat warmte wordt vastgehouden. Wollen vloerkleden zijn hierdoor zeer goede warmtegeleiders en kunnen dus perfect boven vloerverwarming gelegd worden. 
  • Brand vertragend. Doordat we met 100% natuurlijke wol werken, zorgt dat er voor dat wol nooit in brand kan schieten in tegenstelling tot parket of vloerkleden van plastic. Wol zal zoals mensenhaar verschroeien, maar dooft ook direct uit. Dit maakt het product uiterst veilig indien men bijvoorbeeld per ongeluk een kaars laat vallen. 

Vloerbedekking in wol & sisal

Wij werken uitsluitend met 2 natuurlijke producten namelijk wol en sisal. Hierdoor bieden we een ruime keuze aan verschillende stijlen in wol, sisal als combinaties van beiden. Beide grondstoffen hebben zeer veel voordelen zoals die hierboven uitgeschreven, toch zijn enkele opmerkelijke verschillen;

Sisal vloerkleden zijn gemaakt uit vezels van de Agaveplant. Dit biedt een hardere en duurzamere structuur. Sisal is vocht absorberend. Om hier op in te spelen worden alle sisalkwaliteiten behandeld zodat ze waterafstotend zijn.

- Wollen vloerkleden worden gemaakt van 100% natuurlijke scheerwol. De voordelen van wol zijn haar zachte structuur in combinatie met de hierbovenvermelde voordelen. 90% van onze klanten kiezen voor wollen vloerbedekking.

Zowel de vloerbedekking in wol als sisal wordt 100% in België geproduceerd. Dit dankzij meer dan 60 jaar vakmanschap dankzij 200 enthousiaste medewerkers.

Tot op de centimeter nauwkeurig

Bij Wool & Wire kan je de volledige collectie als vloerbedekking in jouw huis of appartement leggen. Hoe ga je hiermee aan de slag?

Voor onze sisal collectie werken we met machines van 4m breed. Voor de wollen collectie zijn dit machines van 4m en 5m. Doordat we een inhouse afwerkingseenheid hebben is het daarom mogelijk om het gewenste vloerkleed tot op de centimeter te versnijden. 

Twijfel je bij het opmeten? Of heb je graag wat hulp? Neem gerust contact op en wij kijken met je mee.

Hoe gebeurt de plaatsing?

- Je kan ervoor kiezen om zelf de rol toegeleverd te krijgen en zelf het vloerkleed te plaatsen. Hiervoor kunnen we je advies geven en meedelen welke materialen er nodig zijn. 

- Werk je liever met een plaatser, dan gaan wij je daarin helpen. Zelf werken we al jaren met betrouwbare experts die onze collectie volledig van buiten kennen en hierin gespecialiseerd zijn. Zij maken eerst de opmetingen zodat er zo min mogelijk verspilling is tijdens het versnijden. Duurzaamheid is 1 van onze prioriteiten. In samenspraak met jou zullen onze plaatsers dan een vierkantemeterprijs opstellen op maat van jouw kamer.

Vraag om hulp

Ben je aan het renoveren en overweeg je ruimtes te voorzien van kamerbreed tapijt? Vul dan onderstaand formulier in en wij helpen je graag je droominterieur te realiseren. Heel onze collectie op de site is beschikbaar als kamerbreed tapijt.