Wool & Wire is een tapijten specialist die zich focust om moderne en stijlvolle tapijten in huiskamers te leveren. En dit allemaal dankzij een 100% Belgische productie door 200 enthousiaste medewerkers die de hoge kwaliteitsnormen bewaren.

Duurzame productie van natuurlijke grondstoffen

Premium grondstoffen in combinatie met een spinnerij, een weverij en tientallen jaren ervaring in de sector zorgt ervoor dat we natuurlijke vloerbekleding kunnen ontwikkelen met hoge kwaliteit als resultaat.

De wol die wordt gebruikt in het productieproces is 100% scheerwol afkomstig uit Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Voor Sisal wordt er gebruik gemaakt van de beroemde Agave plant afkomstig uit Afrika. Dit zorgt ervoor dat we de allerbeste kwaliteit kunnen garanderen.

Meer dan 60 jaar vakmanschap

De focus van Wool & Wire lag vanaf dag 1 op het verkopen van hoogkwalitatieve, duurzame en luxueuze tapijten. Om deze waarden na te streven was het voor ons van uiterst belang om samen te werken met een gekende producent die enkel het top segment beleverd.

Onze tapijten zijn het resultaat van een samenwerking tussen:

200 gepassioneerde medewerkers

- de meest kwalitatieve grondstoffen

moderne apparatuur

100% Belgisch

Doordat België gekend staat voor zijn textiel nijverheid was voor ons de keuze snel gemaakt om uitsluitend met een Belgische producent samen te werken. Dankzij de verticale integratie tussen de spinnerij en weverij leveren we de hoogste kwaliteiten aan een betaalbare prijs.

Verhaal van de oprichters

Wij, Fedor Govaert & Vincent Van Dessel zijn de oprichters van het design label Wool & Wire.

Het label ontstond uit de nood voor hoogwaardige vloerkleden gemaakt uit natuurlijke materialen - zonder het high-end prijskaartje. Iets wat tot nu toe ontbrak in het interieurlandschap.

We knipten schakels als groothandelaars en winkels er tussenuit. Door een korte keten toe te passen hebben we rechtstreeks contact met jou, de eindklant, en kunnen we onze vloerkleden verkopen aan een eerlijke prijs.

We doen ons best om aan jouw wensen te voldoen en bij elke beslissing die we nemen vragen we ons af: "Wat is het beste voor onze klant?". Zo kunnen we jou helpen bij het vinden van jouw ideale vloerkleed.