Wool & Wire x Rick Tegelaar: een samenwerking met focus op texturen en materialen

De nieuwe samenwerking met visionaire ontwerper Rick Tegelaar is er eentje om bij weg te dromen. De Nederlandse designer staat bekend om zijn unieke designs en zijn frisse blik op het gebruik van verschillende materialen. Zo viel hij in de prijzen met zijn Meshmatics lampencollectie die hij ontwierp in samenwerking met designlabel Moooi. Voor deze collectie transformeerde hij simpel kippengaas in een collectie van prachtige en hoogkwalitatief afgewerkte lampen met unieke ontwerpen.

We bundelden onze krachten met Rick om de grenzen van vakmanschap en onze vertrouwde materialen te verleggen. Dat resulteerde in de Fluff-collectie: een collectie van wollen vloerkleden met een vernieuwende twist. De collectie vindt natuurlijke materialen en lokale ambacht opnieuw uit, met een verbluffend zacht resultaat. Rick laat in deze wollen collectie op een creatieve manier het schaap terug naar boven komen.

Lancering op de Milan Design Week 2024

De nieuwe Fluff-collectie wordt internationaal gelanceerd tijdens de Milan Design Week van 16-21 april. Dit is hét moment waarop alle design-liefhebbers samenkomen om nieuwe collecties, unieke designs en vernieuwende technieken te ontdekken. Het is dan ook een prachtige kans om Fluff voor te stellen tijdens zo'n exclusief event én een mooie primeur voor ons merk waar we best trots op zijn!

Kom de Fluff-collectie als eerste ontdekken tijdens de Milan Design Week en geniet van de betoverende ambiance. Je vindt de Fluff-collectie terug tijdens de expositie SOLIDIFIED, waar je ook andere inspirerende ontwerpen van jonge designers kan bewonderen. Het belooft een oase van inspiratie en innovatie te worden. Een ervaring die je niet mag missen!

Ga je niet naar de Milan Design Week? Dan kan je vanaf 24 april onze nieuwe collectie online ontdekken!

Expositie SOLIDIFIED:
Datum: 16 - 21 april  2024
Locatie: Via Carlo Farini 35, 20159 Milan, Italië

09 april 2024