Door je keuze voor vloerverwarming kan je altijd genieten van lekker warme voetjes en heb je geen grote radiatoren aan de muur hangen. Alleen maar voordelen! Maar hoe voorkom je dat een vloerkleed de warmte van je vloerverwarming tegenhoudt? En welke vloerkleden zijn geschikt voor vloerverwarming?

Warmte en isolerend vermogen

Eén van de belangrijkste voordelen van een tapijt is dat het zorgt voor warmte en comfort in jouw interieur. Vloerkleden werken isolerend en houden warme lucht vast. Tapijten die ongeschikt zijn voor vloerverwarming houden warmte te lang vast, waardoor warme lucht zich niet goed kan verspreiden in de ruimte.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een vloerkleed dat de warmte van de vloerverwarming goed doorlaat. Een warmte doorlatend tapijt en vloerverwarming versterken elkaar en geven je warme voetjes en comfort tijdens de koude wintermaanden.

Vloerkleed vloerverwarming Mecca beige

Warmtedoorlaatbaarheid

Wat bepaalt nu of een vloerkleed geschikt is voor vloerverwarming of niet? Dat is de warmtedoorlaatweerstand. Dit getal geeft aan hoeveel warmte het tapijt doorlaat en wordt uitgedrukt in m² k / W.

Als dit getal onder de grens van 0.17 m² k / W ligt, laat het tapijt warmte goed door. Hoe lager dit getal, hoe beter het vloerkleed warmte zal doorlaten in je ruimte. 

Vloerkleed vloerverwarming Stockholm beige

Alle vloerkleden geschikt voor vloerverwarming

Nog op zoek naar een tapijt dat geschikt is voor vloerverwarming? Al onze collecties zijn getest op hun warmtedoorlaatweerstand. Op de productpagina's vind je per vloerkleed wat de warmtedoorlaatbaarheid is. 

Kortom: al onze vloerkleden zijn warmte doorlatend en perfect te gebruiken in combinatie met je vloerverwarming. Neem dus snel een kijkje in de collecties en vind het perfecte vloerkleed voor jouw ruimte.

Vloerkleden voor vloerverwarming

Vloerkleed vloerverwarming Cuba beige
25 mei 2022