Hier vind je het vloerkleed 'Copenhagen Groen' van op de foto.

Een vraag die we vaak krijgen is of onze vloerkleden geschikt zijn voor vloerverwarming. We hebben goed nieuws voor je. Al onze vloerkleden zijn geschikt voor vloerverwarming en je leest hier hoe dit komt.   

Warmte en isolerend vermogen

Eén van de belangrijkste voordelen van een tapijt is dat het zorgt voor warmte en comfort in jouw woonkamer. Vloerkleden werken isolerend en houden warme lucht vast. Tapijten die ongeschikt zijn voor vloerverwarming houden warmte te lang vast, waardoor warme lucht zich niet goed kan verspreiden in de woonkamer.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een vloerkleed dat de warmte van de vloerverwarming goed doorlaatEen warmte doorlatend tapijt en vloerverwarming versterken elkaar en geven je warme voetjes en comfort tijdens de koude wintermaanden.

Warmtedoorlaatbaarheid

Wat bepaalt nu of een vloerkleed geschikt is voor vloerverwarming of niet? Dat is de warmtedoorlaatweerstand. Op de product pagina's van al onze vloerkleden wordt telkens de warmtedoorlaatbaarheid vermeld. Dit getal geeft aan hoeveel warmte er door het tapijt doorgelaten wordt en wordt uitgedrukt in m² k / W.

Indien dit getal onder de grens van 0.17 m² k / W ligt, wilt dit zeggen dat het tapijt warmte goed doorlaat. Hoe lager dit getal, hoe beter het vloerkleed warmte zal doorlaten in je ruimte. 

Onze wollen en sisal collectie is warmte doorlatend en perfect te gebruiken in combinatie met je vloerverwarming. 

25 mei 2022