Papiergaren, een innovatief en milieuvriendelijk materiaal met eindeloze mogelijkheden.

Op zoek naar een eigentijdse en duurzame toevoeging aan je interieur? Dan is papiergaren iets voor jou. Het oogt namelijk mooi, maar is ook een ecologisch materiaal.

Nog niet overtuigd? Ontdek hieronder alles over papiergaren!

bos met naaldbomen

Ecologische grondstof

Papiergaren is een echt natuurlijk materiaal gemaakt van hout, een ecologisch geproduceerde hernieuwbare grondstof. De vezels van den en spar maken het garen sterk en duurzaam.

Het papiergaren komt uit Zweden of de Verenigde Staten. De grondstof start als bruin of wit versnipperd papier dat daarna wordt opgerold tot papiergaren. Als laatste worden de garen gesponnen en geverfd.

papiergaren

Veelzijdig en natuurlijk

Papiergaren is het perfecte materiaal om een unieke sfeer te creëren. Het is een natuurlijk materiaal dat een warme uitstraling geeft, maar met een eigentijdse twist. Daardoor is het geschikt voor heel wat verschillende soorten interieurs.

Daarnaast is papiergaren een licht materiaal en kan het geweven, gevlochten of gesponnen worden tot heel wat verschillende toepassingen.

Vloerkleden uit papiergaren

Ook voor vloerkleden is papiergaren erg geschikt. Het is een materiaal dat zowel stijlvol als milieuvriendelijk is.

De garens worden in de vezel behandeld zodat ze vlekwerend zijn. Dat maakt deze collectie heel onderhoudsvriendelijk.

Heb je nog vragen over onze materialen of wil je meer weten over een specifiek vloerkleed? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag bij met persoonlijk advies.

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00-19:00 uur via +323 646 62 03  of stuur een mailtje naar info@woolandwire.be.