Wol, de stille held van de textielwereld, is zoveel meer dan alleen een natuurlijke vezel. Het is een symbool van warmte, comfort en tijdloze elegantie. In een wereld waar synthetische materialen vaak de boventoon voeren, blijft wol een ware schat uit de natuur met unieke eigenschappen en voordelen. Of je nu geniet van knusse wintertruien, sfeervolle vloerkleden of stijlvolle accessoires, wol heeft iets voor iedereen.

Lees snel verder om helemaal warm te worden van wol!

Schapen in mooi landschap in Nieuw-Zeeland

Hoogkwalitatieve schapenwol

Nieuw-Zeeland is het land bij uitstek voor de productie van kwaliteitsvolle wol.

Het is de thuisbasis van enkele van de beste schapenrassen ter wereld, zoals de Merino-schapen en de Romney-schapen.

Deze rassen worden speciaal gefokt voor hun wolproductie. Ze produceren fijne, zachte vezels van hoge kwaliteit.

Daarnaast beschikt Nieuw-Zeeland over strikte milieunormen en -voorschriften die ervoor zorgen dat de productie van schapenwol op een duurzame manier plaatsvindt.

Schapen in de wei in Nieuw-Zeeland

Schapen uit Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse schapen leven een echt luxeleven: ze kunnen grazen op uitgestrekte, groene weiden en worden niet blootgesteld aan extreme weersomstandigheden of vervuiling.

Door hun goede levenskwaliteit heeft de wol van deze schapen verschillende unieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan wol met een natuurlijke glans of wol die ademt en dus nooit oververhittend is.

Dat luxeleventje heeft dus duidelijk een positief effect op de kwaliteit van de wol.

Manila wit wollen vloerkleed met stoel erop

Duurzaam en vlekbestendig

Wol is van nature een sterk materiaal en heeft een lange levensduur. Het is goed bestand tegen dagelijks gebruik en slijtage, waardoor wol een uitstekende keuze is voor vloerkleden in drukke ruimtes.

Al eens gehoord van lanoline? Dit is een vet- en vloeistofafstotende stof die natuurlijk aanwezig is in wol. Hierdoor is dit materiaal vlekbestendig en makkelijk schoon te maken.

Puur wit of kwalitatief gekleurd

Wist je dat er in Nieuw-Zeeland uitsluitend witte schapen leven? De pure witte kleur van hun wol vormt de perfecte basis voor natuurlijke vloerkleden.

Aan deze natuurlijk witte wol kunnen we daarna kleur toevoegen. Kwaliteit gegarandeerd voor alle vloerkleden!

Heb je nog vragen over onze materialen of wil je meer weten over een specifiek vloerkleed? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag bij met persoonlijk advies.

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00-19:00 uur via +323 646 62 03  of stuur een mailtje naar info@woolandwire.be.