Vloerkleden worden doorgaans gekocht door mensen om sfeer te brengen in hun interieur. Soms twijfelen mensen of ze wel een vloerkleed zouden kopen, omdat ze bang zijn om hier allergisch op te reageren. Maar kan je nu echt allergisch zijn aan een tapijt?

Vloerkleden en allergieën

Op een vloerkleed kan zich makkelijk een grote hoeveelheid stof verzamelen. In die stofdeeltjes zitten ook uitwerpselen van de huisstofmijt. Het zijn juist deze stofdeeltjes die een allergische reactie kunnen veroorzaken bij mensen. Het is dus niet het vloerkleed zelf dat zorgt voor een allergische reactie, maar wel de huisstofmijt die in het karpet kan zitten. Sterker nog een vloerkleed kan juist helpen tegen allergieën.

Vloerkleed regelmatig onderhouden

Om te vermijden dat de huisstofmijt zich in het vloerkleed nestelt, is het onderhouden van jouw vloerkleed zeer belangrijk. Daarom raden we aan om je vloerkleed elke week te stofzuigen, zodat het kleed volledig stofvrij is. Daarnaast kan je jouw vloerkleed ook eens een paar uurtjes laten verluchten door het bijvoorbeeld buiten ergens op te hangen. Met deze methoden wordt de huisstofmijt verwijderd en is je tapijt weer stofvrij.

Als hulpmiddel tegen allergieën

Een vloerkleed kan dus weldegelijk een allergie tegengaan. Wollen vloerkleden vangen pollen en fijn stof op die door de huiskamer zweven, waardoor je ze makkelijk met de stofzuiger kan opzuigen. Wol en sisal zijn namelijk natuurlijke materialen die geen allergische reacties kunnen uitlokken.

Dus maak je geen zorgen, bij Wool & Wire is de volledige collectie vloerkleden anti allergisch  😉

05 november 2021
Tags: Weetjes