Hoe onderhoud je een wollen vloerkleed?

Hoe onderhoud je een wollen vloerkleed?
Je hebt heel je huis onder handen genomen. Alles heeft een upgrade gekregen waaronder ook je vloerkleed. Dit was een hele investering en wil je dus zo lang mogelijk proper houden. Maar hoe onderhoud je een wollen vloerkleed zodat die er altijd piekfijn uitziet?

1. Verlucht je wollen vloerkleed

Een premium wollen vloerkleed is gemaakt uit 100% schapenwol. Schapen hebben heel hun leven in de buitenlucht gegraasd. Als jouw vloerkleed een muffe of onaangename geur heeft, kan je je vloerkleed een half uurtje buiten ophangen zodat deze verlucht kan worden.

2. Stofzuig regelmatig

Een wollen vloerkleed is van nature zeer zacht. Doordat het een natuurlijke stof is, is het best mogelijk dat in het begin wat zal beginnen pluizen. Dit zorgt niet voor een kale plek of heeft geen effect op de structuur van het vloerkleed. De pluisjes zijn enkel het bovenste laagje. Om te voorkomen dat deze pluisjes groter worden is het belangrijk om je vloerkleed wekelijks te stofzuigen.

Daarnaast blijft door de natuurlijke vezel vuil en slijk van voetstappen op het oppervlak liggen en zal het niet in het vloerkleed binnendringen. Wanneer je vuil ziet liggen is het aangeraden om het meteen op te zuigen.

Gebruik bij het stofzuigen altijd een ingeklapte borstel zodat de vezels niet van elkaar loskomen. Op deze manier blijft je vloerkleed pluisvrij, stofvrij en egaal. 

3. Draai het vloerkleed 180 graden

Een goed onderhouden vloerkleed gaat 10 jaar mee. Toch kan het zijn dat doorheen de jaren er lichte afdrukken of verkleuringen te merken zijn doordat sommige plekken op het vloerkleed constant blootgesteld wordt aan de zon.

Om te voorkomen dat er na 10 jaar afdrukken te zien zijn, adviseren we om het vloerkleed na een paar jaar met 180 graden te draaien. Op deze manier blijft het vloerkleed langs alle kanten mooi en effen.

4. Professionele reiniging

Indien je na een aantal jaar je vloerkleed eens professioneel wilt laten reinigen zoek dan een gerenommeerd bedrijf hiervoor zodat de kwaliteit van je vloerkleed er niet aan moet geloven.

Het is altijd aangeraden om bij het aankopen van een vloerkleed niet te besparen op kwaliteit. Van een vloerkleed van 100% kwaliteits wol zal je vaak dubbel zo lang genot hebben. Neem eens een kijkje in onze premium wollen collectie. Wij garanderen een wollen vloerkleed van top kwaliteit.

Waar ben je naar op zoek?

Bijna van jou