Je hebt net je droom vloerkleed gekocht en je wil natuurlijk dat dit vloerkleed zo lang mogelijk meegaat. Maar hoe onderhoud je een wollen vloerkleed zodat die er altijd piekfijn uitziet? Hieronder vind je tips om je vloerkleed te onderhouden en vlekken op je kleed te behandelen.

1. Verlucht je wollen vloerkleed

Een premium wollen vloerkleed is gemaakt uit 100% schapenwol. Schapen hebben heel hun leven in de buitenlucht gegraasd. Als jouw vloerkleed een onaangename geur heeft, kan je je vloerkleed een half uurtje buiten ophangen zodat deze verlucht kan worden.

2. Stofzuig regelmatig

Een wollen vloerkleed bestaat uit natuurlijke vezels waardoor het in het begin mogelijks wat kan gaan pluizen. Dit zorgt niet voor een kale plek of heeft geen effect op de structuur van het vloerkleed. De pluisjes zijn enkel het bovenste laagje. Om te voorkomen dat deze pluisjes groter worden en om je vloerkleed fris en stofvrij te houden, is het belangrijk om je vloerkleed wekelijks te stofzuigen.

Daarnaast blijft vuil en slijk door de natuurlijke vezel op het oppervlak liggen en dringt het niet in het vloerkleed. Wanneer je vuil ziet liggen is het aangeraden om dit meteen op te zuigenGebruik bij het stofzuigen altijd een ingeklapte borstel zodat de vezels niet van elkaar loskomen. Op deze manier blijft je vloerkleed pluisvrij, stofvrij en egaal. 

3. Draai het vloerkleed 180 graden

Een goed onderhouden vloerkleed gaat 15 tot 30 jaar mee. Toch kan het zijn dat er doorheen de jaren lichte afdrukken of verkleuringen te merken zijn doordat sommige plekken op het vloerkleed constant blootgesteld worden aan de zon.

Om te voorkomen dat er na 15 jaar afdrukken te zien zijn, adviseren we om het vloerkleed na een paar jaar met 180 graden te draaien. Op deze manier blijft het vloerkleed langs alle kanten effen en vermijdt je slijtage aan één specifieke kant.

4. Professionele reiniging

Indien je na een aantal jaar je vloerkleed eens professioneel wilt reinigen, huur je hiervoor best een gerenommeerd bedrijf in zodat de kwaliteit van je vloerkleed er niet aan moet geloven.

Het is altijd aangeraden om bij het aankopen van een vloerkleed niet te besparen op kwaliteit. Van een vloerkleed van 100% kwaliteits wol zal je vaak dubbel zo lang genot hebben. Neem eens een kijkje in onze premium wollen collectie. Wij garanderen een wollen vloerkleed van top kwaliteit.
19 oktober 2020