Na lang zoeken en veel verschillende stalen naast elkaar te leggen, ben je er eindelijk uit. Je hebt gekozen voor een prachtig en tijdloos sisal vloerkleed dat perfect in je interieur past. Een sisal vloerkleed wordt gemaakt van de Agave plant en is een natuurlijke vezel. Daarom moet je het vloerkleed goed onderhouden zodat het zijn natuurlijke glans behoudt. Hieronder vind je tips die je vertellen hoe je een sisal vloerkleed het best onderhoudt.

1. Stofzuig regelmatig

Een sisal vloerkleed is van nature hard en duurzaam. Hierdoor blijven vuil- en etensresten op het oppervlak liggen. In tegenstelling tot een wollen vloerkleed heeft een vloerkleed van sisal geen kans op pluizen en moet het dus minder frequent gestofzuigd worden. Toch is het belangrijk om vuil direct op te kuisen zodat de vezels proper blijven.

2. Vermijd water en vloeistoffen

Doordat een sisal vloerkleed een 100% natuurlijke stof is, is het niet even waterbestendig als wol. Indien het vloerkleed in contact komt met vloeistof is het mogelijk dat er vlekken achterblijven. Snel reageren is de boodschap!

Alle sisal vloerkleden krijgen daarom een extra beschermlaag. Hierdoor blijven waterdruppels als parels op het oppervlak liggen en kunnen ze snel opgekuist worden.

3. Draai het vloerkleed 180 graden

Een goed onderhouden vloerkleed gaat 15 tot 30 jaar mee. Toch kan het zijn dat er doorheen de jaren lichte afdrukken of verkleuringen te merken zijn doordat sommige plekken op het vloerkleed constant blootgesteld worden aan de zon.

Om te voorkomen dat er na 15 jaar afdrukken te zien zijn, adviseren we om het vloerkleed na een paar jaar met 180 graden te draaien. Op deze manier blijft het vloerkleed langs alle kanten effen en vermijdt je slijtage aan één specifieke kant.

4. Professionele reiniging

Indien je na een aantal jaar je vloerkleed eens professioneel wilt reinigen, huur je hiervoor best een gerenommeerd bedrijf in zodat de kwaliteit van je vloerkleed er niet aan moet geloven.

Het is altijd aangeraden om bij het aankopen van een vloerkleed niet te besparen op kwaliteit. Van een vloerkleed van 100% sisal zal je vaak dubbel zo lang genot hebben. Neem eens een kijkje in onze premium sisal vloerkleden collectie. Wij garanderen een sisal vloerkleed van top kwaliteit.
04 maart 2021