De dagen worden korter, de temperaturen zakken en de verwarming wordt wat hoger gezet. Met de winter voor de deur is er geen beter moment om je huis een warme en uitnodigende sfeer te geven. Is jouw huis al winterklaar? Hieronder vind je alvast enkele tips of bekijk even de video voor inspiratie:

1. Voeg warme elementen toe aan je ruimte

Stap 1 voor een winterklaar interieur is om je ruimte lekker warm aan te kleden. Dat doe je bijvoorbeeld met nieuwe kussens op de bank of een heerlijk warme plaid in je slaapkamer. Kies voor warme kleuren en speel met zachte texturen, zoals wol en fluweel.

Ook enkele houten elementen geven je ruimte een knusse uitstraling. Je kan ook een gezellig hoekje creëren met meubels en het volledig aankleden naar jouw smaak. Wie wil daar nu niet thuiskomen?

2. Kleed je ruimte aan met een warm wollen vloerkleed

Stel je voor dat je 's ochtends uit bed stapt en je voeten meteen begroet worden door de zachte, pluizige vezels van een warm vloerkleed. Een wollen vloerkleed toevoegen is een perfecte manier om je ruimte meteen een warmere uitstraling te geven.

Graag wat inspiratie? Hier vind je een ruim aanbod aan wollen vloerkleden voor een heerlijk knus interieur. In deze blog vind je de beste warme vloerkleden uit onze collecties.

Kan je niet direct kiezen? Geen probleem, je kan op de website zelf een stalendoos samenstellen. Zo kan je in alle rust voelen en vergelijken. Begin op tijd met kiezen, dan heb je zeker voor de koudste wintermaanden een lekker zacht vloerkleed onder je voeten liggen.

Wol houdt namelijk goed warmte vast en heeft een isolerende functie, waardoor het altijd warm aanvoelt wanneer je over een wollen vloerkleed wandelt. Het houdt net genoeg warmte vast voor lekker warme voetjes, maar het laat ook genoeg warmte door indien je thuis vloerverwarming hebt.

3. Lichten uit en kaarsjes aan

Nu je alles gezellig hebt aangekleed met kussens, plaids en misschien zelfs een nieuw vloerkleed, is het tijd voor de kers op de taart. Onze beste tip: zorg voor gezellige sfeerverlichting door kaarsen aan te steken of een mooie sfeerlamp in je ruimte te zetten.

Toch nog graag wat extra stylingtips? In deze blogs lees je hoe je je vloerkleed het beste neerlegt in je woonkamer, slaapkamer of eetkamer. Leef je gerust uit: hoe gezelliger, hoe beter!

4. Geniet van je gezellig, winter-proof interieur

Je ruimte is nu volledig winterklaar. Zet een heerlijk kopje thee en nestel je gezellig onder een warm dekentje. Met bovenstaande winterse stylingtips transformeer je je huis in een oase van comfort en warmte. Zo kan je volop genieten van de gezellige en warme sfeer in huis tijdens de koude maanden.

Geïnspireerd? Neem een kijkje in het ruime aanbod wollen vloerkleden.

24 oktober 2023