Wool & Wire bestaat op 4 december 2023 3 jaar! Van het prille begin tot de huidige prachtige showroom: we blikken graag even terug op hoe het allemaal begon en waar we vandaag staan.

4 december 2020: Het prille begin

Het verhaal van Wool & Wire begon, zoals vele start-ups, gewoon aan de keukentafel. Drie jonge kerels - Vincent, Fedor en Rudolf - met een plan. We bouwden ons bedrijf uit van thuis en via veel online meetings. In de vroege en late uurtjes naast onze full-time jobs

En dat was nog maar het begin...

4 september 2021: Van online naar een mix tussen off- en online met een showroom

Het eerste jaar hielpen we de klanten vooral online, aan de hand van staaltjes verzenden en online advies. Toch voelden we dat er nood was aan een fysieke plek waar klanten de vloerkleden konden ontdekken. Zo kwam het moment dat we een eerste showroom openden op Tavernierkaai 1 in Antwerpen. Hier konden we gemakkelijk terecht dankzij de gastvrijheid van een goede vriend.

1 juni 2022: Van 15 naar 500 vierkante meter 

Na een jaartje groeiden we uit ons pand op de Tavernierkaai. Tijd dus om na te denken over de volgende stap.

We beslisten om onze jobs op te zeggen en voluit voor Wool & Wire te gaan. We namen ook afscheid van Rudolf als zakenpartner, maar tot op de dag vandaag blijft hij wel nog een goede vriend. En dat was niet de enige verandering...

Paardenmarkt 68 in Antwerpen werd onze nieuwe thuisbasis. In dit prachtige stadspaleis in rococostijl van 500 vierkante meter is meer dan genoeg plaats om klanten te ontvangen in een ruime showroom. Hier hebben we ook de ruimte voor ons groeiende team.

Constantin, onze eerste stagiaire, maakte van op de eerste rij mee hoe we van onze oude naar onze nieuwe showroom verhuisden. Nooit een saai moment bij Wool & Wire!

Een jaar lang zwoegen en zweten

Zo'n prachtig pand kon natuurlijk niet leeg blijven staan. We startten met de inrichting ervan en zorgden voor enkele mooie gelegenheden om onze natuurlijke vloerkleden in de kijker te zetten

Met enkel vloerkleden is je ruimte uiteraard niet gevuld. Daarom gingen we een samenwerking aan met heel wat top-design merken die het plaatje afwerkten. Denk aan Revised, Gemla, Rex Kralj en Tato Italia.

Dit nieuwe interieurconcept van een gedeelde showroom vereeuwigden we onder de naam Paardenmarkt 68. Onze showroom kreeg plots nog veel meer karakter!

De prachtige inrichting van onze showroom hadden we zeker niet gekund zonder de kunsten van onze interieur-styliste Suzy Vissers. We zijn ook Casper Vissers dankbaar. Hij is onze vaste mentor met al jarenlang ervaring in de designwereld. Je spot hem hieronder op de eerste foto. Een echte bink, zoals je kan zien!

10 juni 2023: Van ATV tot openingsfeest

Naast hard werken, kwamen bij het Wool & Wire-avontuur ook al heel wat leuke momenten kijken. In mei 2023 bijvoorbeeld kregen we ATV over de vloer voor een korte reportage over Paardenmarkt 68. Veel zenuwen vooraf, een glaasje bubbels achteraf, maar vooral heel trots!

We mochten ook onze tweede stagiaire verwelkomen, Klaartje. Zij was een geboren content creator en hielp Wool & Wire verder online uit te bouwen.

Op 10 juni was het dan eindelijk tijd voor het officiële startschot van onze prachtige showroom. Dat deden we met een fantastisch openingsfeest! Met andere woorden: helemaal klaar om onze klanten te ontvangen.

Wool & Wire blijft groeien

We staan natuurlijk niet stil. Deze zomer verwelkomden we twee nieuwe teamleden: Caro (content manager) en Eva (sales en customer care). Zij zijn de perfecte aanvulling voor ons groeiende team. 

Daarnaast stonden we begin oktober op de VT Wonen & Design-beurs in de buurt van Amsterdam. Daar stelden we met trots ons nieuwste paradepaardje voor: de wandkleden! Met deze collectie evolueren we steeds meer naar ons nieuwe concept 'Natural Home Dressing', waarmee je bij Wool & Wire terechtkunt voor al je finishing touches in huis. En dat allemaal uit natuurlijke materialen.

Bedankt!

Als laatste kunnen we natuurlijk jou niet vergeten: bedankt!

Zoals je ziet hebben we de afgelopen drie jaar niet stilgezeten, maar zonder jou zou Wool & Wire niet staan waar het nu staat. Wij kijken al uit naar meer en hopen jou snel nog eens te mogen ontvangen in onze showroom.

Om onze verjaardag goed te vieren hebben we in het weekend van 9 en 10 december 2023 een speciale verjaardagsactie. Bij aankoop van een vloerkleed krijg je een set tafellinnen (tafellaken en 8 servetten) ter waarde van 199 euro cadeau! 

Hopelijk tot snel en op nog veel mooie jaren!

28 november 2023