De Fluff-collectie in samenwerking met designer Rick Tegelaar

Droom weg bij de nieuwe Fluff-collectie. We bundelden onze krachten met visionaire ontwerper Rick Tegelaar en creëerden een collectie die de grenzen van materialen en vakmanschap verlegt. Met een verbluffend zacht resultaat.

Ontdek het verhaal achter Fluff

Video afspelen

Hoe ontstond de Fluff-collectie?

Alles begint met een diepe passie voor natuurlijke materialen. Deze staan centraal in al onze collecties.

Een huis is meer dan alleen een plekje om te wonen - het is een weerspiegeling van wie je bent en waarvoor je staat. Dat concept noemen we Natural Home Dressing: zorgen voor de finishing touch in je interieur met de schoonheid van natuurlijke materialen.

België heeft heel wat kennis en vakmanschap te bieden op vlak van vloerkleden en ambacht met natuurlijke materialen. Daar begon ook het Fluff-verhaal. Met deze rijke traditie in gedachten, gingen we op zoek naar een getalenteerde designer om onze visie tot leven te brengen in een nieuwe collectie.

Samenwerking met designer Rick Tegelaar

Rick Tegelaar focust in zijn designs op het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor bestaande materialen. Zo viel hij al in de prijzen met zijn lampencollectie Meshmatics, in samenwerking met designlabel Moooi. Hij transformeerde hiervoor simpel kippengaas in een collectie van prachtige lampen met unieke ontwerpen.

In een project als Fluff komt Ricks creativiteit ook helemaal tot uiting. Met zijn visionaire aanpak blaast hij natuurlijke materialen nieuw leven in, waardoor je uitgedaagd wordt om op een nieuwe manier naar vertrouwde materialen en technieken te kijken.

Stel je voor: een tapijt dat niet enkel je vloer bedekt, maar ook een verhaal vertelt. Een verhaal van innovatie, vakmanschap en een diepe passie voor natuurlijke materialen.

Brengt het schaap weer naar boven

Rick ontwikkelde voor de Fluff-collectie een unieke methode om bepaalde delen van het vloerkleed te borstelen. Met deze gepatenteerde borsteltechniek trekt hij de lussen van de wol subtiel uit elkaar. Zo ontstaat er een uitzonderlijk zachte textuur die je onmiddellijk doet denken aan wollige schapenvacht, ook wel de fluff genoemd.

Deze 'fluffy' zones nodigen je uit om de natuurlijke schoonheid en zachtheid van wol te ervaren. Dit unieke design brengt als het ware het schaap weer naar boven.

Meer dan een vloerkleed

Eet, speel, lees, en bovenal, geniet.

Lancering op de Milan Design Week 2024

De Fluff-collectie wordt internationaal gelanceerd tijdens de Milan Design Week. Dit event is hét moment waarop alle design-liefhebbers samenkomen om nieuwe collecties en innovatieve technieken te ontdekken.

Geniet van de betoverende ambiance en ontdek naast Fluff ook het werk van andere jonge designers in de expositie SOLIDIFIED. Het belooft een oase van inspiratie en innovatie te worden. Een ervaring die je niet mag missen!

Expositie SOLIDIFIED:
Datum: 16 - 21 april 2024
Locatie: Via Carlo Farini 35, 20159 Milan, Italië

Haal dit unieke design zelf in huis

De Fluff-collectie wordt gemaakt met veel zorg en vakmanschap, en kan dan ook op jouw wensen afgestemd worden. De maat van het vloerkleed, en de positionering van de fluffy zone kan je zelf bepalen. Zo geef jij ook je eigen persoonlijke touch aan dit unieke stuk.

Geprikkeld door de schoonheid van Fluff na de lancering in Milaan? Kies jouw favoriete design en we gaan voor je aan de slag!