Een vloerkleed zorgt voor een mooie uitstraling van je interieur en is lekker zacht voor huisdieren om op te liggen. Welk vloerkleed is nu het beste voor jouw huisdier? Je leest hier welk soort vloerkleed je best kiest voor je huisdier en hoe je je vloerkleed best onderhoudt met viervoeters in huis.  

Kies een laagpolig vloerkleed

Wanneer je een viervoeter in huis hebt, kies je best voor een laagpolig vloerkleed. Een hoogpolig vloerkleed is namelijk veel vervelender om te reinigen, waardoor katten- en hondenharen veel moeilijker op te kuisen zijn. Op termijn wordt je tapijt dan zeer onhygiënisch en zal geurtjes afgeven. 

Katten kunnen ook met hun klauwen vast blijven hangen aan een hoogpolig tapijt en hierdoor de vezels beschadigen. Al onze vloerkleden zijn laagpolig en dus geschikt voor jou huisdier.

Hoe haal je dierenhaar uit je vloerkleed ?

We raden aan om elke week te stofzuigen zodat er geen stof, dierenhaar en schilfertjes kunnen opstapelen op je vloerkleed. Sommige katten- en hondenharen zijn echter zeer hardnekkig en moeilijk op te zuigen met de stofzuiger.

Gelukkig bestaat er een alternatief om dierenhaar op een praktische manier uit je vloerkleed te halen. Je kan dit doen met silicone of rubber zoals met siliconen of rubberen keukenhandschoenen en ramenwissers. Je kan zelfs rubberen Crocs gebruiken voor dit klusje. Maak deze een beetje nat met water en veeg over je vloerkleed. De kattenharen en het stof zullen zo makkelijk van je kleed komen. 

Huisdier en vloerkleden-Wool & Wire

Hoe verwijder je urine en ontlasting uit je vloerkleed ?

Een ongelukje kan altijd gebeuren, zeker wanneer je huisdier nog een pup is. Om te voorkomen dat er een vlek achterblijft op je tapijt zal je snel moeten handelen

In het geval van ontlasting op je vloerkleed kan je dit best verwijderen met wegwerphandschoenen. Hierna neem je een doek met lauw water en dep je voorzichtig over de resterende vlekken

Bij urine op je vloerkleed neem je best een doek met wat lauw water en azijn en dep je voorzichtig over de vlekken. Voor een uitgebreider stappenplan voor het bestrijden van ontlasting en urine van je vloerkleed kan je terecht op de vlekkengids.

25 april 2022