Je hond of kat besluit om een verrassing achter te laten op je nieuwe vloerkleed. Prettig is anders, maar hoe krijg je ontlastingsvlekken uit je vloerkleed?

Er bestaat alvast 1 gouden regel voor het bestrijden van ontlasting op jouw vloerkleed: wees er snel bij! Je voorkomt zo dat de ontlasting in de vezels van het tapijt terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de ontlasting nog maar juist op het vloerkleed ligt

Stap 1 Afschrapen en verwijderen

Voor dit klusje kan je best wegwerphandschoenen dragen zodat je handen beschermt zijn tegen de ontlasting. Probeer hiermee zo veel mogelijk ontlasting weg te nemen.

Neem hierna een schraper of een vlak voorwerp en schraap de ontlasting van het tapijt af. Zorg ervoor dat je het grootste deel hebt meegenomen voor je overgaat naar de volgende stap.

Stap 2 Lauw water met shampoo 

Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Voeg hier een aantal druppels shampoo aan toe. Dep voorzichtig met je doek over de plek waar de ontlasting lag. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de vlek, maar dep er alleen maar over. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is. 

Stap 3 Even laten drogen 

Om af te sluiten neem je een droge doek en neem je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

Stap 4 Geur bestrijden 

Indien de ontlasting een geurtje achtergelaten heeft, kan je hierover wat soda strooien. De soda zal de geur op het tapijt neutraliseren. Laat de soda een aantal uren liggen en zuig het dan op met de stofzuiger. 

04 april 2022