Je kat of hond besluit om een plasje te doen op jouw vloerkleed. Prettig is anders, maar hoe kuis je dit nu op?

Er bestaat alvast 1 gouden regel voor het bestrijden van urinevlekken op jouw tapijt: wees er zeer snel bij. Je voorkomt zo dat de urine opdroogt en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de vloeistof nog maar juist op het vloerkleed ligt

Stap 1: Deppen met een doek 

Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Voeg er eventueel een druppel sterk verdunde shampoo aan toe. Dep voorzichtig met je doek over de urine. Wees voorzichtigwrijf niet met je doek over de urine, maar dep alleen over de vloeistof. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is. 

Stap 2: Lauw water met azijn 

Vervolgens neem je terug een propere doek en maak je deze nat met lauw water. Je voegt hier een aantal druppels azijn aan toe. Dep voorzichtig over de urinevlekken tot de vlekken volledig uit je vloerkleed zijn.

Stap 3: Even laten drogen

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

Stap 4: Geur bestrijden

Eens de vlek uit het vloerkleed verwijderd is, kan het zijn dat de urine nog een geurtje heeft achtergelaten. Deze onaangename geur kan je bestrijden door wat soda op het getroffen gebied te strooien. Soda neutraliseert de zure urinegeur waardoor deze verdwijnt. Laat de soda een paar uurtjes inwerken.

Op zoek naar een nieuw vloerkleed?

Een wollen vloerkleed is altijd volledig vlekbestendig. Hiermee ben je dus voor een lange tijd goed. Hierbij is het belangrijk om te kijken of het vloerkleed 100% van wol gemaakt is. Ben jij op zoek naar een nieuw vloerkleed? Stuur ons dan gerust een berichtje.

29 maart 2022