Zeegras is een plant die in zoute wateren leeft. In de Nederlandse wateren groeien er 2 soorten; groot en klein. Vroeger werd zeegras verkocht als vulling voor kussens en matrassen, vandaag wordt het enkel nog maar decoratief gebruikt. Zo komt zeegras voor in opberg manden en vloerkleden. 

Gelijkenis zeegras en sisal

Bij Wool & Wire werken wij ook met 100% natuurlijke producten namelijk wol en sisal. De gelijkenissen tussen sisal en zeegras zijn dat het beide plantaardige materialen zijn met het oog op duurzaamheid. Deze materialen zijn namelijk veel minder belastend voor het milieu en gaan ook nog eens langer mee. Ze hebben beide hun typische bruine kleur. 

Verschil tussen een zeegras tapijt en sisal tapijt

Het grote verschil tussen zeegras en sisal is dat zeegras beter tegen water kan doordat het een waterplant is. Bij Wool & Wire behandelen we daarom al onze sisal kwaliteiten met een vlekbestendige coating. Hierdoor blijven druppels op het oppervlak van het vloerkleed liggen en dringen ze niet door. Daarnaast is sisal ook zeer isolerend en geluiddempend. Tenslotte is sisal ook stof afstotend en kan je uit verschillende kleuren kiezen waar zeegras slechts 1 kleur heeft. 

Op zoek naar een nieuw vloerkleed? Bekijk onze volledige sisal collectie en laat je inspireren door tal van mogelijkheden. 

11 april 2021