Na een wandeling in de natuur stapt je kleinste met zijn vuile schoentjes over je nieuwe vloerkleed. Prettig is anders, maar hoe krijg je deze moddervlekken nu uit je vloerkleed?

Er bestaat één gouden regel wanneer er vuil op je tapijt terechtkomt en dat is om er snel bij te zijn. Modder is echter een uitzondering op deze regel! Je wil nu juist even wachten tot de modder opdroogt, voordat je jouw tapijt schoon maakt.

Stap 1 Modder laten drogen en afschrapen 

Laat de modder op je vloerkleed best even drogen. Eens het droog is neem je een schraper of een vlak voorwerp. Hiermee kan je makkelijk de verharde modder van het tapijt afschrapen

Stap 2 Lauw water met ammoniak 

Neem vervolgens een doek en maak deze nat met lauw water. Voeg hier een eetlepel ammoniak aan toe. Dep voorzichtig met je doek over de moddervlekken. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de moddervlek, maar dep alleen over de vlek. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is.

Stap 3 Even laten drogen

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij.

30 maart 2022