Tijdens een gezellige avond laat je per ongeluk je glas rode wijn op je vloerkleed vallen. Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper.

Er bestaat alvast 1 gouden regel als het aankomt op het morsen van rode wijn op jouw tapijt: wees er zeer snel bij! Je voorkomt zo dat de wijn in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de rode wijn nog maar juist op het vloerkleed ligt.

Stap 1: Deppen met een natte doek 

Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Voeg er eventueel een druppel sterk verdunde shampoo aan toe. Dep voorzichtig met je doek over de rode wijnWees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de vloeistof, maar dep alleen over de druppels. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter.

Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de rode wijn volledig weg is. Indien deppen met lauw water niet voldoende is, ga je over naar de volgende stap

Stap 2: Lauw water met azijn

Neem terug je doek met lauw water en voeg hier een scheut azijn aan toe. Dep nogmaals over de rode wijnvlekken tot ze volledig weg zijn.

Stap 3: Even laten drogen

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

17 december 2021