Je laat per ongeluk je boterham met chocoladepasta op je tapijt vallen. Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper.

Er bestaat alvast 1 gouden regel als het aankomt op het morsen van smeerpasta's op jouw tapijt: wees er zeer snel bij! Je voorkomt zo dat de vlek in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de chocolade, honing of jam nog maar juist op het vloerkleed ligt

Stap 1: Afschrapen en verwijderen

Neem een schraper of een vlak voorwerp en neem zoveel mogelijk smeerpasta weg. Zorg ervoor dat je al de grote klonters hebt meegenomen voor je overgaat naar de volgende stap. 

Stap 2: Lauw water met ammoniak

Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Voeg hier een eetlepel ammoniak aan toe. Dep voorzichtig met je doek over de vlek. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de vlek, maar dep er voorzichtig over. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is. 

Stap 3: Even laten drogen

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

04 april 2022