Er zit plots kauwgom vast aan je tapijt. Prettig is anders, maar hoe krijg je die kauwgom nu uit je vloerkleed? Kauwgom kan zeer vervelend zijn wanneer het in jouw tapijt blijft plakken. Als je de volgende stappen volgt krijg je kauwgom makkelijk uit je vloerkleed.

Stap 1 Bevriezen en afschrapen 

Neem een plastieken zakje en vul deze met ijsklontjes. Leg de zak zeker een half uur op de kauwgom. Hierna voel je of de kauwgom hard geworden is. Indien dit niet het geval is dan leg je de zak ijs er nog wat langer op. 

Neem vervolgens een schraper of een vlak voorwerp zoals een spatel en schraap voorzichtig de kauwgom van het vloerkleed

Stap 2 Lauw water met azijn

Indien er nog kauwgomresten op je tapijt vastzitten kan je het volgende doen. Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Voeg hier een scheut azijn aan toe.

Dep voorzichtig met je doek over de kauwgomvlek. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de vlek, maar dep er alleen over. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek weg is. 

Stap 3 Even laten drogen 

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer kauwgomvrij.
04 april 2022