Je laat per ongeluk je glas sinaasappelsap op je vloerkleed vallen. Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper. 

Er bestaat alvast 1 gouden regel voor het bestrijden van drankvlekken (frisdranken, alcoholische dranken, sappen, enz.) op jouw tapijt: wees er snel bij! Je voorkomt zo dat de drankvlek opdroogt en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt, wat zorgt voor een vlek. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de vloeistof nog maar juist op het vloerkleed ligt

Stap 1: Deppen met een doek 

Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Dep voorzichtig met je doek over de drankvlekken. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de vlek, maar dep alleen over de vloeistof. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek weg is. 

Stap 2: Lauw water met shampoo en azijn

Je neemt vervolgens een propere doek en maakt deze nat met lauw water. Hieraan voeg je een aantal druppels shampoo en een scheut azijn toe. Dep nogmaals voorzichtig over de drankvlekken tot ze weg zijn. 

Stap 3: Even laten drogen 

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

04 april 2022