Hoe verwijder je bloedvlekken uit je tapijt?

Hoe verwijder je bloedvlekken uit je tapijt?

Je krijgt uit het niets een bloedneus of je hebt een open wond en er vallen wat bloeddruppels op je vloerkleed. Geen paniek! Als je de volgende stappen volgt, is je vloerkleed in no time weer proper.

Er bestaat alvast 1 gouden regel als het aankomt op het morsen van bloeddruppels op jouw tapijt: wees er zeer snel bij! Je voorkomt zo dat het bloed begint te stollen en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een bloedvlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de bloeddruppels nog maar juist op het vloerkleed liggen.

Stap 1: Deppen met een natte doek 

Neem een doek en maakt deze nat met lauw water. Voeg er eventueel een druppel sterk verdunde shampoo aan toe. Dep voorzichtig met je doek over de bloedvlekken. Let op: Wrijf niet met je doek over het bloed, maar dep alleen over de druppels. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de bloedvlek volledig weg is. 

Stap 2: Lauw water met shampoo en ammoniak

Indien deppen met lauw water niet voldoende is, ga je over naar de volgende stap. Neem terug je doek met lauw water en voeg hier een druppel sterk verdunde shampoo aan toe. Voeg eveneens een paar druppels ammoniak toe en dep nogmaals over de bloedvlekken tot ze volledig verdwijnen.

Stap 3: Even laten drogen

Om af te sluiten neem je doekje met een paar druppels azijn en dep je over de achtergebleven bloedspetters. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

Waar ben je naar op zoek?

Bijna van jou