Je krijgt uit het niets een bloedneus of je hebt een open wond en er vallen wat bloeddruppels op je vloerkleed. Wat nu? Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper.

Er is één gouden regel als het gaat om bloeddruppels op je tapijt: reageer snel! Zo voorkom je dat het bloed begint te stollen en diep in de vezels van het vloerkleed trekt, wat het lastiger maakt om de vlek te verwijderen. Het is dus belangrijk om meteen in actie te komen

Stap 1: Deppen met een natte doek 

Neem een schone doek en maak deze nat met lauw water. Dep voorzichtig over de bloedvlekken zonder te wrijven. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut rustig deppen tot je het meeste bloed hebt opgenomen.  

Stap 2: Lauw water met shampoo en ammoniak

Indien deppen met lauw water niet voldoende is, neem je terug je doek met lauw water en voeg je hier enkele druppels sterk verdunde shampoo aan toe. Voeg eveneens een paar druppels ammoniak toe en dep totdat de bloedvlekken volledig verdwijnen.

Stap 3: Azijn en even laten drogen

Ten slotte neem je een schone doek met een paar druppels azijn en dep je voorzichtig op de overgebleven bloedspetters. Laat het vloerkleed daarna goed drogen, en je tapijt is weer vlekvrij.

Je vloerkleed is weer helemaal schoon! Wil je meer weten over het onderhouden van natuurlijke vloerkleden, of zoek je misschien een vlekbestendig exemplaar? Ontdek onze collectie van vlekbestendige, duurzame vloerkleden.

03 december 2021