Je krijgt uit het niets een bloedneus of je hebt een open wond en er vallen wat bloeddruppels op je vloerkleed. Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper.

Er bestaat alvast 1 gouden regel als het aankomt op het bestrijden van bloeddruppels op jouw tapijt: wees er zeer snel bij! Je voorkomt zo dat het bloed begint te stollen en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt, wat zorgt voor een bloedvlek. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de bloeddruppels nog maar juist op het vloerkleed liggen.

Stap 1: Deppen met een natte doek 

Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Dep voorzichtig met je doek over de bloedvlekken. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over het bloed, maar dep alleen over de druppels. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de bloedvlekken volledig weg zijn. 

Stap 2: Lauw water met shampoo en ammoniak

Indien deppen met lauw water niet voldoende is, ga je over naar de volgende stap. Neem terug je doek met lauw water en voeg hier enkele druppels sterk verdunde shampoo aan toe. Voeg eveneens een paar druppels ammoniak toe en dep nogmaals over de bloedvlekken tot ze volledig verdwijnen.

Stap 3: Azijn en even laten drogen

Om af te sluiten neem je een propere doek met een paar druppels azijn en dep je over de achtergebleven bloedspetters. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

03 december 2021