Hoe verwijder je koffievlekken uit je tapijt?

Hoe verwijder je koffievlekken uit je tapijt?

Je liet net per ongeluk een kop koffie vallen op je tapijt en je weet niet hoe je het moet opkuisen? Geen paniek! Als je de volgende stappen volgt, is je vloerkleed in no time weer proper.

Er bestaat alvast 1 gouden regel als het aankomt op het morsen van dranken op jouw tapijt: wees er snel bij! Je voorkomt zo dat de vloeistof zich opdroogt en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de vloeistof nog maar juist op het vloerkleed ligt.

Stap 1: Deppen met een natte doek 

Neem een doek en maakt deze nat met koud water. Voeg er eventueel een druppel sterk verdunde shampoo aan toe. Dep voorzichtig met je doek op de koffievlek. Let op: Wrijf niet met je doek over de koffievlek, maar dep alleen over de vlek. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is. 

Stap 2: Koud water met shampoo, azijn of ammoniak

Indien deppen met koud water niet voldoende is, ga je over naar de volgende stap. Neem terug je doek met koud water en voeg hier een druppel sterk verdunde shampoo aan toe. Voeg eveneens een paar druppels schoonmaakazijn of ammoniak toe en dep nogmaals over de koffievlek. Let op: gebruik of azijn of ammoniak maar geen combinatie van beide, want deze middelen neutraliseren elkaar waardoor ze geen effect meer hebben.

Stap 3: Even laten drogen

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je over het achtergebleven vocht. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

Waar ben je naar op zoek?

Bijna van jou