Je morst per ongeluk een kopje thee op je vloerkleed. Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper. 

Er is alvast 1 gouden regel als het aankomt op het bestrijden van theevlekken op jouw vloerkleed: wees er zeer snel bij! Je voorkomt zo dat de thee opdroogt en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de vloeistof nog maar juist op het vloerkleed ligt

Stap 1 Deppen met een doek 

Neem een doek en maak deze nat met koud water. Dep voorzichtig met je doek over de theevlek. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de thee, maar dep alleen over de vloeistof. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is. 

Stap 2 Lauw water met shampoo en azijn 

Indien deppen met water niet voldoende is ga je over naar de volgende stap. Neem terug je doek met lauw water en voeg hier enkele druppels shampoo aan toe. Voeg eveneens een aantal druppels azijn toe en dep nogmaals over de theevlek tot ze volledig weg is. 

 Stap 3 Even laten drogen 

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

04 april 2022