Je laat per ongeluk je bord spaghetti met tomatensaus op je vloerkleed vallen. Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper. 

Er bestaat alvast 1 gouden regel voor het bestrijden van tomatenvlekken (tomatensaus, ketchup, enz.) op jouw tapijt: wees er zeer snel bij! Je voorkomt zo dat de tomaat zich opdroogt en in de vezels van het vloerkleed terechtkomt waardoor er een vlek ontstaat. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als de saus nog maar juist op het vloerkleed ligt. 

Stap 1 Deppen met een doek

Neem een doek en maak deze nat met lauw water. Dep voorzichtig met je doek over de tomatenvlekken. Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de vlek, maar dep er alleen maar over. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek weg is.  

Stap 2 Lauw water met shampoo en azijn

Je neemt vervolgens een propere doek en maakt deze nat met lauw water. Hieraan voeg je een aantal druppels shampoo en een scheut azijn. Dep nogmaals voorzichtig over de tomatenvlekken tot ze weg zijn. 

Stap 3 Even laten drogen

Om af te sluiten neem je een droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

04 april 2022