Na een gezellige avond merk je dat er wat kaarsvet op je tapijt ligt. Geen paniek. Als je de volgende stappen volgt is je vloerkleed snel weer proper.

Er bestaat alvast 1 gouden regel als het aankomt op het verwijderen van kaarsvet op jouw vloerkleed: wees er snel bij! Je voorkomt zo dat het kaarsvet vast komt te zitten in de vezels van het vloerkleed. Het is dus zeer belangrijk om meteen te reageren als het kaarsvet nog maar even op het vloerkleed ligt

Stap 1: Strijkijzer met doek 

Neem een doek of een papieren zak (geen plastiek!) en leg deze over het kaarsvet. Neem je strijkijzer en zet hem op een warme stand. Zorg ervoor dat je het strijkijzer niet te lang opwarmt, anders smelt je door het doek en het kleed. 

Ga langzaam met het strijkijzer over de doek op de plaats waar het kaarsvet ligt. Dit zorgt ervoor dat de was smelt en opgenomen wordt door de doek of zak. Blijf niet te lang op één plaats wrijven met het strijkijzer, anders riskeer je dat de doek in brand vliegt.

Stap 2: Lauw water met azijn en shampoo

Na het strijken ga je over naar de volgende stap. Neem een doek met lauw water en voeg hier een scheut azijn en eventueel wat shampoo aan toe. Dep voorzichtig over de vlek tot ze volledig weg is.

Wees voorzichtig: wrijf niet met je doek over de vlekken, maar dep alleen maar. Door te wrijven maak je de vlek alleen maar groter. Blijf gedurende 1 minuut deppen tot de vlek volledig weg is.

Stap 3: Even laten drogen

Om af te sluiten neem je droge doek en dep je het achtergebleven vocht weg. Laat je vloerkleed dan even drogen en je tapijt is weer vlekvrij. 

03 februari 2022